Una quarantena de parades ompliran dimarts que ve el passeig Ciutat de Girona, amb la presència de 35 entitats, associacions o institucions i cinc parades professionals de llibres i roses

 

Dolors Arqué explicarà els contes “En cacadevaca” (9.30 h), “L’escombra” (10.15 h) i “El destí d’en Faust” (11 h) per a les escoles que visitin l’espai i a la tarda actuació musical del grup de versions Les Menines (18 h)

 

 _____________________________________________________________________________

El passeig Ciutat de Girona tornarà a ser l’epicentre de la Diada de Sant Jordi de Salt, ja que dimarts que ve s’omplirà amb més d’una quarantena de parades que permetran gaudir d’aquesta jornada tan nostrada arreu del país. Per complir amb la tradició de Sant Jordi, cinc d’aquestes parades seran d’establiments professionals del sector del llibres i de les flors perquè tots els saltencs i saltenques puguin regalar la rosa i el llibre a qui ho desitgin i estaran acompanyades de trenta-cinc parades d’entitats, associacions i institucions de Salt que no volen faltar a la cita per donar a conèixer la seva activitat, així com vendre marxandatge o altres elements característics de l’entitat, a banda de llibres i roses.

En aquesta ocasió, la jornada estarà amenitzada per una marató de contes que anirà a càrrec de Dolors Arqué. Amb més de trenta anys d’experiència a l’art d’explicar contes portarà fins al passeig Ciutat de Girona tres història per a diferents cursos escolars perquè així les escoles de Salt puguin fer una passejada entre les parades de Sant Jordi i descobrir un conte. Pe als alumnes més petits, d’I3 a 1er explicarà “En cacadevaca”, a les 9.30 hores, mentre que “L’escombra” és adequat per alumnes de 1er a 3er o 4art i s’explicarà a les 10.15 hores. El final d’aquesta marató de contes arribarà a les 11 hores amb la història “El destí d’en Faust”, pensat per alumnes de 4art.

A la tarda serà el torn de la música i és que a les 18 hores començarà l’actuació musical de “Les Menines”, grup de versions que integren la Nina Pagès i la Maria Oliver i que amb una guitarra i les seves dues veus faran pujar a l’escenari cançons d’artistes de música negra com Amy Winehouse, Aretha Franklin, Alicia Keys o Stevie Wonder, però també artistes de casa nostra com Pau Vallvé, Morgan o algnes de les canços d’Oques Grasses. Un directe vibrant i ple d’emoció que ens permetrà anar des de la força a la sensibilitat només amb uns acords.

Com és habitual una de les parades serà de l’Ajuntament de Salt per aprofitar aquesta jornada festiva per acostar els diferents serveis que s’ofereix des del consistori, així com la venda dels llibres editats per l’Ajuntament i que es gestiona des del Museu de l’Aigua.

Al llarg de la setmana, la Biblioteca Iu Bohigas ha organitzat diverses activitats al voltant del món dels llibres i en el context de la proximitat de Sant Jordi. Així per exemple, dimecres es va presentar el llibre “Un país estranger” del saltenc Miquel Berga o ahir mateix es va presentar el llibre “La meva història és la història d’un amor” d’Alba Sabaté. I dirigit als més petits, la biblioteca acollirà aquesta tarda, a partir de les 17.30 hores, la proposta “Què és això d’un llibre”, a càrrec d’Alquimia Musical, que relatarà què passaria si una persona descobrís una biblioteca i li agradés tant que decidís quedar-s’hi a viure? Està pensat per infants de 3 a 6 anys i no cal inscripció prèvia.

Des del govern municipal, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, fa una crida a les escoles i ciutadans de Salt “a participar de manera activa a la jornada de Sant Jordi, passejant entre les parades i fent bona amb la tradició de regalar roses i llibres en una Diada tan única com aquesta que tenim els catalans”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Cultura, Toni Vidal, també fa un agraïment a “totes les entitats del municipi que seran presents a la Diada de Sant Jordi i subratlla que mostren que el municipi de Salt és un municipi viu amb el teixit associatiu i les ganes de participar en aquesta festa tan bonica que tenim a Catalunya”.