El nou servei de canguratge puntual s’ha posat en marxa després de Setmana Santa a l’Espai Gaudí, al carrer Greco, i ja l’han utilitzat 25 infants durant aquest mes d’abril

 

El servei permet a les famílies saltenques deixar els infants hores puntuals durant la setmana per poder fer gestions, fomació o per qüestions laborals

 _____________________________________________________________________________

L’Ajuntament de Salt ha obert un segon espai municipal de canguratge  ‘Minuts Menuts’ amb el suport del programa ‘Temps de Cures’ de la Generalitat de Catalunya.  Aquest segon local es va posar en funcionament a principi d’aquest mes d’abril  a l’Espai Gaudí, al carrer Greco, i en només tres setmanes ja l’han utilitzat una vintena de famílies i han fet ús del servei 25 nens i nenes. S’amplia així un programa que ha tingut molt bona acollida des de la seva posada en marxa a l’octubre del 2022 en una de les aules de l’espai municipal Som Salt. Durant tot l’any 2023 van fer ús d’aquest servei, que busca promoure la conciliació familiar de manera puntual, més d’un centenar d’infants i durant el primer trimestre d’aquest 2024 ja l’han emprat unes seixanta famílies.

El programa garanteix gràcies als dos educadors que hi ha en cadascun dels dos espais municipals del servei una atenció bàsica, ludico social i d’educació en el lleure dels infants que hi acudeixen i al mateix temps es facilita la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, ja que permet a les famílies disposar d’unes hores a la setmana per anar a comprar, fer gestions, poder formar-se o tenir una estona lliure. El projecte preveu que sigui un servei d’atenció puntual, per això com a màxim es permet que els infants s’hi estiguin tres hores al dia i com a molt tres dies a la setmana.

La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Drets Socials i Serveis a les Persones, Fanny Carabellido, destaca que “estem contents de poder obrir un nou espai d’aquest servei de conciliació familiar, perquè té una alta demanda i un bon ús per part de les famílies per tenir un lloc puntual on deixar l’infant per poder fer determinades gestions o temps de respir”. En aquesta línia, Carabellido també destaca que “el projecte també té una vessant educativa molt important perquè per alguns dels infants que hi van és una primera oportunitat de socialització amb altres nens i nens i això a vegades permetre fer un treball amb les famílies perquè l’infant s’inscrigui a alguna de les escoles bressol”.

El nou servei a l’Espai Gaudí ofereix un horari de 9 a 12 hores del matí de dilluns a divendres i els dilluns i divendres de 15 a 17 hores i està pensat per infants des dels 4 mesos i fins els 6 anys, tenint en compte que els alumnes en edat escolar només en poden fer ús fora de l’horari lectiu i si és festiu escolar, però dia laborable i amb el servei de ‘Minuts Menuts’ en funcionament. Mentre que el servei a l’espai de Som Salt ofereix el servei des de les 9 a les 13 hores de dilluns a divendres i entre les 15 i 18 hores els dimarts, dimecres i dijous.

El projecte ‘Minuts Menuts’ l’impulsa l’Ajuntament de Salt a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i es finança gràcies al programa ‘Temps de Cures’ impulsat pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

El projecte de ‘Minuts Menuts’ recupera iniciativa municipal que s’havia engegat al 2009 amb el suport de la Generalitat i s’havia ubicat a l’antiga llar d’infants El Petit Jardí i es a poder recuperar al 2022 gràcies al programa de l’executiu català ‘Temps de Cures’.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, també posa en valor “un servei que va néixer per una petició unànime i que ara fem créixer amb un segon espai i a un altre punt del municipi per facilitar la conciliació familiar puntual amb diverses tasques i fent-ho donant-hi un valor educatiu a l’estada que fan aquests nens i nenes en aquest servei gratuït de canguratge i recordo que és un servei a disposició de tota la població de Salt i que només cal demanar-ho per fer-ne ús”.