S’amplia l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de Salt i s’obre un accés directe des del carrer Major

Coincidint amb l’inici avui de la preinscripció escolar s’han posat en marxa aquestes millores per garantir una millor atenció a les famílies que necessitin assessorament

 

El municipi preveu que 375 alumnes s’incorporin el curs que ve a I3 i es manté l’esforç de detecció dels alumnes amb necessitats socioeducatives, marcada pel Síndic de Greuges en el  Pacte contra la Segregació Escolar _____________________________________________________________________________

L’Ajuntament de Salt ha ampliat l’Oficina Municipal d’Escolarització  (OME) i ha creat un accés directe des del carrer Major del Salt, coincidint amb la posada en marxa avui del període de preinscripció escolar. El nou espai habilitat per a l’OME és més espaiós que l’anterior i evitarà que les famílies hagin de discórrer per l’interior del consistori, ja que s’ha habilitat l’accés directe al servei municipal des de l’accés pel carrer Major del municipi.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, assenyala que els canvis efectuats “permeten dignificar l’espai de l’OME i això s’ha de traduir en la millora de la qualitat d’atenció a les famílies que se’ls faci l’acompanyament en la tria d’escola i la gestió del tràmit a la preinscripció escolar.”  El nou espai de l’OME ja s’ha posat en servei avui per coincidir amb l’inici del període de preinscripció escolar que s’allargarà fins el 20 de març. Pel que fa a l’etapa de l’ESO la preinscripció començarà aquest divendres dia 8 i també s’acabarà el dia 20. Cal tenir en compte que la preinscripció escolar per al proper curs 2024-2025 s’ha de fer de manera telemàtica, però des de l’Ajuntament de Salt s’ofereix un servei d’assessorament amb cita prèvia per a les famílies que ho precisin. Durant la preinscripció, l’OME oferirà reforç del servei de traducció per facilitar la comunicació amb alguna família que ho precisi i la col·laboració entre administracions d’alguna de la documentació requerida facilitarà el tràmit a les famílies.

Amb les dades del padró, el municipi de Salt estima que entraran a I3 al voltant d’uns 375 alumnes,  que poden escollir entre els dotze centres educatius d’infantil i primària que té en l’actualitat el municipi. Això suposa, que en l’oferta inicial feta per al departament d’Educació siguin 17 els grups d’I3 que s’han previst per al curs que ve a Salt. En paral·lel, es manté l’esforç de detecció de l’alumnat amb necessitats socioeducatives, seguint les directrius de la Síndica de Greuges i en el marc de les polítiques marcades pel Pacte contra la Segregació Escolar, on Salt manté la bona tendència a la baixa des de la seva posada en marxa ara fa dos cursos. Actualment, tots els centres educatius de Salt ja compten amb aula d’acollida i la majoria de centre públics ja compten amb Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) i també un dels centres concertats.

El municipi de Salt té en l’actualitat 3.346 alumnes de primària i 2.070 de secundària.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, subratlla la importància que “la bona entesa amb el departament d’Educació ens està permetent millorar els recursos de què disposen els centres educatius de la vila, en una àrea estratègica per al govern municipal, ja que és en l’educació dels nostres infants i joves on hi radiquen les oportunitats de futur per als mateixos alumnes i, alhora, del nostre poble”.  Per la seva banda, el regidor d’Educació, Adrià Martín, també emfatitza que totes les mesures que es van prenent “busquen seguir avançant cap allò que ens hem marcat com a pacte de ciutat a Salt que té com objectiu seguir oferint una educació de qualitat i revertir curs rere curs la situació de segregació escolar del municipi”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *