A la vessant esportiva s’afegeix la distància de 21km per a la BTT, s’incorporen les e-bikes, es programa una sortida nocturna i es faran proves classificatòries a La Gassol per guanyar espectacularitat

 

Es quadripliquen els expositors presents a la zona de fira, on es troben elements al voltant del món ciclista, i es programen una quarantena d’activitats, amb atraccions, shows, concerts, tallers i exhibicions diverses _____________________________________________________________________________

La segona edició de La Segments a Salt arribarà els dies 7, 8 i 9 de juny i servirà per consolidar aquesta prova ciclista que té com a epicentre d’operacions l’antiga fàbrica de La Gassol. La consolidació de l’esdeveniment esportiu a Salt serà una realitat amb l’increment de les modalitats i distàncies de les proves esportives en què es podrà competir. Així amb la modalitat de BTT es mantenen les distàncies de 75 i 42 quilòmetres, però s’hi afegeix la distància de 21 quilòmetres. Mentre que en la disciplina de ‘Gravel’ es podrà competir en les proves de 40, 80 i 120 quilòmetres. Per atraure el públic cap a La Gassol els organitzadors han previst que divendres i dissabte al vespre es facin unes proves classificatòries, en què tots els participants hagin de fer un circuit per dins de les naus de La Gassol que determinarà les posicions de sortida a les proves de l’endemà i promet l’espectacularitat per als espectadors que hi siguin presents. En la mateixa línia, aquest any es preveu la participació de les e-bike en les proves esportives, una modalitat que cada cop creix més a casa nostra i ja compta amb milers d’adeptes. Les inscripcions a les proves esportives ja estan obertes perquè tothom pugui escollir la modalitat que millor s’adiu a la seva preparació. Tot això, s’ha explicat en la presentació que s’ha fet avui en un dels patis de La Gassol de Salt, que es converteixen en l’epicentre de La Segments, durant el segon cap de setmana de juny.

L’any passat van participar a la primera edició al voltant de 130 ciclistes i aquest any s’espera que la xifra pugui superar els 300 participants amb la programació ampliada i totes les activitats paral·leles previstes.

Aquesta gran festa del món de la bici també ha previst activitats no competitives perquè tothom pugui participar-hi, per això, s’ha programat una sortida nocturna pel Barri Vell i les Deveses de Salt dirigit a tots el públics i que s’ha batejat com el  ‘Luminic Night Bike Party’, que es farà el divendres 7 de juny a les 21.45 hores. I per diumenge dia 9 s’ha previst una bicicletada popular que acabarà amb una arrossada popular en el marc de l’antiga fàbrica de La Gassol.

 

Més de 40 activitats per totes les edats

La segona edició de La Segments també creix en l’àmbit de la fira i aquest any es quadriplicarà el nombre d’expositors i hi haurà 25 parades al ‘market’, totes amb alguna vinculació amb l’àmbit ciclista.  Una xifra que mostra una clara evolució a l’alça del certamen del món de la bicicleta a Salt i per reforçar la visita dels assistents s’han programat una quarantena d’activitats perquè tothom trobi una excusa per passar per La Gassol el segon cap de setmana de juny. Una proposta que busca unir durant els tres dies de La Segments l’esport, amb la cultura, l’oci i el comerç en un marc incomparable com són les naus de La Gassol. Per això, aquest any s’aposta per una programació de concerts amb paral·lel a les activitats esportives amb noms com Soundtrax, DJ7, MUKA, Judit&Gisela, DJ Rico, Jaume Skinet, entre d’altres.

Aquest any La Segments tindrà com un dels ambaixadors al sots campió del món de bike trial Aurelien Fontenoy amb la previsió que el dissabte a la tarda faci gala de la seva habilitat sobre la bicicleta fent acrobàcies impossibles. Per als més atrevits l’escoleta de bike trial de l’entitat Peu a Baix permetrà que tothom posi a prova les seves habilitats sobre les dues rodes i emular les peripècies de Fontenoy. Per als que prefereixin el ‘pump truck’, la Frodeno Fund oferirà la possibilitat que els més petits s’iniciïn en aquest món, a les instal·lacions municipals de la zona esportiva del Pla, on els 227 metres de ‘pump truck’ donaran joc a tots els que se sumin a la festa.

L’impulsor i promotor de La Segments, Sisu Artigas, ha explicat durant la presentació d’aquest matí que “tenim moltes ganes de començar aquesta segona edició, per això hem treballat per fer créixer el nombre d’expositors i superar la vintena llarga i esperem tenir entre 200 o 250 participants per cada modalitat”. En aquest sentit, Artigas també ha subratllat que “també ampliem l’oferta d’activitats paral·leles perquè les famílies i amics puguin quedar-se tot el cap de setmana a Salt, descobrir l’entorn natural o el mateix Barri Vell, per això, tenim atraccions infantils, concerts i oferta gastronòmica”.   

En la presentació de La Segments avui també hi ha participat el regidors de Salut Pública i Esports, Jordi Subils, i la regidora de Desenvolupament Local i Serveis Generals, Núria Heras, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, en la seva intervenció ha posat en relleu “la satisfacció que La Segments es vagi fent gran tot just en la seva segona edició, perquè des de Salt estem compromesos amb l’esport i aquesta trobada ciclista s’afegeix al calendari d’esdeveniments del poble i són una excel·lent manera d’atraure gent de fora cap a Salt i en coneguin l’espai natural a tocar de La Gassol i la resta de municipi”.

Museu de bicis retro per als més nostàlgics, trobada de gegants, atraccions de fires per als més petits, desfilada de moda ciclista i una llarga llista més d’activitats es donaran cita del 7 al 9 de juny a La Gassol de Salt amb entrada gratuïta i aparcament gratuït per a tots assistents. Tota la programació  i les inscripcions a les proves esportives les pots consultar a https://www.lasegments.com/ .