El carrer Llarg del municipi tornarà a ser l’escenari d’aquesta festa que promou l’escriptura, la creativitat i la imaginació entre els nens i nenes i la possibilitat de veure la seva història il·lustrada per professionals

 

Durant tot el matí el cantant, músic, contacontes i comediant Jordi Tonietti explicarà les històries que vagin portant els infant i dinamitzarà la jornada

 _____________________________________________________________________________

Aquest proper dissabte dia 11 de maig el carrer Llarg tornarà a acollir la Festa del Llibre Gegant que impulsa la Biblioteca d’en Massagran de Salt , que enguany arriba ja a la seva 26ena edició. Per aquesta ocasió, està previst que divuit il·lustradors professionals siguin els encarregats d’il·lustrar totes les històries que els nens i nenes portin fetes des de l’escola o de casa.

La jornada començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 13 hores, però tots els infants que vulgui il·lustrar el seu conte es demana que arribin com a mínim abans del migdia per poder agafar torn amb algun dels il·lustradors que seran els encarregats de donar vida a les històries que portin escrites els infants. La iniciativa és ja un clàssic de Salt i va sorgir amb l’objectiu d’apropar els infants al món de l’escriptura i la lectura, sentint-se protagonistes i veure com la seva història o conte acaba d’agafar forma amb aquesta jornada tan especial, on passen el seu escrit a una cartolina i els il·lustradors li donen el toc el final, ja que amb els seus dibuixos acaben de donar vida a la història. Tots els contes il·lustrats formaran part d’un nou volum del Llibre Gegant de la Biblioteca d’en Massagran que on es podrà consultar un cop estigui enquadernat.

Durant tot el matí el cantant, músic, contacontes i comediant Jordi Tonietti serà l’encarregat de dinamitzar la jornada. Una de les missions que tindrà serà també difondre algunes de les històries que portin durant el matí per transformar-les ja amb un conte que es podrà escoltar per a tots els presents a l’esdeveniment. En les darreres edicions, s’han arribat a il·lustrar més de 200 històries imaginades i escrites pels més petits de la casa. Des de la mateixa biblioteca, però també des de les escoles del municipi es fa un treball previ perquè aquesta jornada sigui un èxit, preparant les històries que després cada nen o nena portarà sota el braç per il·lustrar-lo en aquesta jornada màgica per als participants.

Des l’Ajuntament de Salt, l’alcalde, Jordi Viñas, posa èmfasi que “és una activitat molt estimada al poble que permet atraure els més petits a l’escriptura i de retruc a la lectura, els acosta a dibuixants professionals i acaba sent un acte ideal per al foment de la lectura per a petits i grans”. En la mateixa línia, el tinent d’alcalde de cultura, Toni Vidal, fa una crida “a la participació aquest dissabte de la Festa del Llibre Gegant, una tradició molt arrelada ja al poble, que es pot compartir amb tota la família i comprovar com una història pren vida de la mà dels divuit il·lustradors que tindrem en aquesta edició”.

L’acte s’organitza des de la Biblioteca d’En Massagran de Salt i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.