La cooperativa Glam Comunicació va rebre el guardó en la categoria de comunicació institucional per difondre aquest projecte de la comunalitat urbana saltenca

 

La Federació d’Entitats Socioclturals, a través de l’Ateneu Popular és l’encarregat de gestionar el projecte que es va tirar endavant conjuntament des de l’Ajuntament, l’associació Milfulles, la cooperativa La Copa i Glam Comunicació 

 _____________________________________________________________________________

La cooperativa Glam Comunicació va rebre ahir al vespre el premi en la modalitat de comunicació institucional en el marc de la gala dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de Girona. El guardó rebut és per la difusió del projecte de la comunalitat ‘Som de Salt’, que fa dos anys que està en funcionament. El jurat va valorar positivament la tasca que es fa en la difusió del projecte que porta a terme la Federació d’Entitats Socioculturals, a través de l’Ateneu Popular, i, en concret, en va destacar l’esforç per reflectir la diversitat de la comunitat de Salt i fer-ho de manera inclusiva.

El projecte compta amb el finançament per part del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i es va impulsar amb tot un seguit de complicitats entre l’Ajuntament de Salt, l’associació Milfulles, la cooperativa La Copa i la mateixa cooperativa Glam.coop. Precisament, aquesta setmana l’entitat feia balanç de els accions dutes a terme en aquests dos anys de funcionament que s’ha traduït en la programació de 225 activitats que han permès la participació de més de 1.600 persones, de les quals pràcticament 500 eren menors d’edat. Des de tallers a cursos diversos, passant per formacions, acompanyaments, reunions o jornades diverses. A més, en el marc de Som de Salt s’ha impulsat el festival d’arts comunitàries “L’INEVITABLE”, que aquest maig celebrarà la seva segona edició, així com l’acompanyament a l’Associació de Cosidores de Salt, el suport al taller obert de reparació de bicicletes o l’acompanyament de l’associació Comucleta i l’empoderament de dones gambianes impulsant l’agroecologia a les hortes de Salt.

Tota aquesta activitat ha permès crear 36 llocs de treball, sis de directes i una trentena d’indirectes. Som de Salt és una de les 22 comunalitat urbanes existents a Catalunya i es va marcar treballar en cinc eixos; cultura, tèxtil, agroecologia, mobilitat i residus. Una de les característiques del projecte és la seva governança transversal entre les entitats que hi participen o els ciutadans que se sumen a les iniciatives. En aquests dos anys de funcionament es calcula que hi ha participar unes 240 persones, en la presa de decisions que es fa a través de les assemblees generals.