Res de tu, l’espectacle escrit per Iván F. Mula i dirigit per Montse Rodríguez Clusella, que es representarà aquest divendres, serà el primer dels tres espectacles que s’hi podran veure

Jordi Prat i Coll amb Guillermotta (23 de març) i Josep Maria Miró amb Jo, travesti (6 d’abril) seran els altres dos dramaturgs que formen part d’aquest sèrie de tres muntatges de temàtica LGTBIQ+


Aquesta temporada, el Teatre de Salt inaugura un nou cicle de teatre LGTBIQ+. A partir del pròxim 1 de març, per primera vegada, l’espai municipal engloba un conjunt de tres espectacles, dins de la seva programació estable, sota en un mateix cicle de temàtica LGTBIQ+ per donar visibilitat a les propostes escèniques que tracten aquestes realitats des d’una perspectiva dissident i reivindicativa, i que moltes vegades resulten discriminades i minoritzades.

Tres espectacles de temàtica LGTBIQ+

El primer dels tres espectacles arribarà el pròxim divendres 1 de març. Sota el títol Res de tu, el text d’Iván F. Mula dirigit per Montse Rodríguez Clusella (directora de l’èxit multipremiat A.K.A.), explora l’amor obsessió, l’homofòbia i la societat de les aparences, a partir del relat en primera persona d’un jove homosexual que encara no ha sortit de l’armari. L’espectacle, protagonitzat per Roger Vilà i Mireia Sala, és una petita joia del circuit independent de la temporada passada de Barcelona que va fascinar a la crítica i va ser nominat als Premis Butaca.

El 23 de març arribarà el segon espectacle d’aquest cicle: Guillermotta. Es tracta d’un concert íntim de cançons de Guillermina Motta interpretades per un alter ego molt particular que interpreta Jordi Vidal. Acompanyat de Jordi Cornudella al piano i sota la direcció de Jordi Prat i Coll, la proposta desborda sensibilitat, ironia, compromís, mamarraxisme i poesia, dins del context d’un homenatge a l’actriu i cantant a través dels seus temes més populars.

Finalment, el dramaturg i director Josep Maria Miró, guanyador del Premi Nacional de Teatre per El cos més bonic que s’haurà vist mai en aquest lloc (estrenat al Teatre de Salt en el marc de Temporada Alta), tancarà el cicle de temàtica LGTBIQ+ amb Jo, travesti. Trencador, irreverent i reflexiu, l’autor s’ha associat amb Roberto G. Alonso en una proposta que barreja dansa, música i teatre i és un tribut en primera persona a la història del transformisme. El muntatge es podrà veure el 6 d’abril.

El Teatre de Salt amb el teatre LGTBIQ+

D’aquesta manera, el Teatre de Salt fa un pas endavant més en la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+, després d’haver demostrat sempre el compromís de donar espai, en la seva programació, a obres que representen la diversitat social que ens envolta com, per exemple, L’oreneta Smiley, de Guillem Clua, Kassandra, de Sergio Blanco, A mi no me escribió Tennessee Williams, de Marc Rosich, Laberint Striptease, de Roberto G. Alonso o Ocaña, reina de las Ramblas, de Marc Rosich i Marc Sambola, entre altres.