La rua llarga sortirà a les 17.30 des de la pista poliesportiva i a la mateixa hora sortirà la rua curta des de la plaça Llibertat per arribar ambdues a la plaça 1 d’octubre

 

Al final del recorregut hi haurà xocolatada i, a partir de les 8 del vespre, animació musical  per seguir amb la disbauxa carnavalesca

_____________________________________________________________________________

La vila de Salt viurà demà una nova edició del Carnestoltes i la disbauxa i els balls desenfrenats tornaran a regnar durant unes hores al municipi. La Comissió de Festes i l’Ajuntament de Salt avancen que en aquesta edició es preveu que prenguin part de la rua un total de 14 comparses i que més de 670 persones ens sorprenguin amb les temàtiques escollides per aquest any. La rua llarga arrencarà a les 17.30 hores des de la pista poliesportiva i que a la mateixa hora surti des de la plaça Llibertat la rua curta. Les dues rues s’encaminaran cap a la plaça 1 d’octubre on s’acabarà el carrusel de comparses. En aquest punt, està previst que s’hi celebri una xocolatada i que, a partir de les 8 del vespre, continuï la festa gràcies a l’animació musical.

Cal tenir present que la rua de Carnestoltes provocarà afectacions al trànsit en tot el recorregut de les rues que desfilaran des del carrer Miquel Martí i Pol per dirigir-se cap al carrer Major per on discorreran les propostes carnavalesques per arribar fins a la travessia de Santa Eugènia i agafar el carrer Sant Antoni fins al destí final de la plaça 1 d’octubre. La rua curta arrencarà des de la plaça Llibertat per des del carrer Major seguir també fins a la travessia se Santa Eugènia i girar pel carrer Sant Antoni per arribar també al sector de la Factoria Cultural de la Coma Cros.

La regidora de Festes, Margarida Gallardo, agraeix que “un any més saltencs i saltenques s’hagin bolcat amb el Carnestoltes de Salt, com  ho demostra la gran xifra d’inscrits que un any més faran ballar i somriure als ciutadans que vagin a veure la rua amb les propostes sempre originals que ens portaran les comparses participants”.

Més afectacions de trànsit, diumenge

El Carnestoltes no serà l’única activitat d’aquest proper cap de setmana que provocarà restriccions de trànsit. Així, el diumenge, dia 4, Salt serà una dels tretze municipis gironins que es mobilitzaran contra el càncer amb la cursa solidària Run4Cancer. Això afectarà el carrer Miquel Martí Pol, ja que des d’aquesta zona esportiva sortirà la cursa solidària que organitza Oncolliga. La sortida de la cursa està prevista a les 10 del matí, però entre 9 i 9.45 es procedirà a realitzar les inscripcions dels que no ho hagin fet via online. Des d’aquest punt la cursa amb un recorregut de 5 quilòmetres i un altre de 10 quilòmetres que en la trama urbana discorrerà des del carrer Miquel Martí i Pol pels carrers Mercè Rodoreda, Isaac Albéniz i Lluís Moreno per passar per sota de l’autopista i seguir per espai natural fins que el recorregut torni cap al municipi pels carrer Salvat Papasseït, carrer Major fins retrobar el carrer Mercè Rodoreda i acabar a la zona esportiva.

El mateix diumenge i amb motiu del Dia Mundial de Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina, que se celebra cada any el 6 de febrer, les entitats socials s’uniran per reivindicar l’erradicació d’aquesta pràctica. Per fer-ho s’ha programat una manifestació que arrencarà a les 11 del matí de la Plaça de la Llibertat de Salt, itinerant per carrer Major i carrer Santa Eugènia fins al Parc Central de Girona, on es llegirà el manifest.