La nova bandera irisada que inclou més colors per ser més integradora i es penja al balcó de l’Ajuntament des d’avui, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, fins el 28 de juny, Dia de l’Orgull

 

En aquest període, es farà la ‘Festa dels Colors’ per reivindicar la diversitat, el 7 de juny, i del 25 al 27 de juny es pintarà un mural col·lectiu de defensa dels drets LGTBI+ i contra les violències masclistes

_____________________________________________________________________________

L’Ajuntament de Salt s’afegeix a la iniciativa proposada del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consorci de Benestar Gironès-Salt i es penjarà al balcó del consistori des d’avui dia 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la bandera interseccional per a la llibertat sexual durant un termini de sis setmanes, ja que així estarà penjada fins el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI+.

La proposta del SAI és que durant aquest mes i mig sigui ben visible a l’edifici consistorial la darrera versió de la bandera irisada que ara rep el nom de bandera interseccional, ja que així incorpora més col·lectius que pateixen discriminació. Aquesta bandera interseccional té els multicolors habituals del col·lectiu LGTBI+ amb l’Arc de Sant Martí, però en un dels extrems hi afegeix amb forma de triangle els colors blanc, rosat i blau cel que són els colors de la bandera ‘trans’, després hi figura una franja marró de la bandera de les comunitats raciliatzades i una darrera franja negra que fa referència a les persones que pateixen o conviuen amb el VIH i recorda les persones que han mort per la malaltia. Per últim, la bandera interseccional incorpora un triangle groc amb un cercle morat integrant així la bandera intersexual. Per això, ara aquest model de bandera és el més extés entre el col·lectiu ja que és la més integradora i mostra el respecte a totes les persones independentment de la seva identitat i orientació.

La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Drets Socials i Serveis a les Persones, Fanny Carabellido, explica que l’acció respon a “la voluntat del consistori de mostrar el suport institucional a la llibertat sexual situant en un lloc preeminent de l’Ajuntament aquesta bandera interseccional per mostrar el compromís i respecte cap a totes les persones sigui quin sigui la seva orientació i posar un granet de sorra en la lluita cap a la igualtat i la defensa dels drets humans”.

 Diversos actes a Salt

Al llarg d’aquest mes llarg de reivindicació de la llibertat sexual, el municipi de Salt ha preparat un parell d’activitats de sensibilització i per donar suport a la diversitat de gènere i orientació sexual. La primera de les activitats que es faran a Salt serà el divendres 7 de juny a partir de les 17 hores amb una festa de colors inspirada en les festes ‘holi’, que simbolitzarà la diversitat cultural de la vila i servirà per festejar l’orgull. Aquesta activitat  que organitza el Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Salt es realitzarà a l’aparcament de la Coma Cros. Es fa una crida a joves i grans a participar-hi, ja que no cal inscripció i només cal portar roba còmode i tenir ganes d’embrutar-se amb els mil colors de la pols ‘holi’ que es llençaran durant l’activitat.

La segona de les activitats previstes és la confecció d’un mural col·lectiu per reivindicar i defensar els drets LGTBI+ i contra les violències masclistes. El mural es pintarà  a tocar del camp de futbol de l’Era de Cal Cigarro, en concret al passatge de Joan Güell Olivé, número 1, i vol ser un cant a la diversitat i a la inclusió a través d’una explosió de colors i de missatges positius per posar a cada pinzellada una mostra de la diversitat en tots els sentits del municipi de Salt. La confecció del mural es farà del 25 al 27 de juny, però la jornada on tothom hi podrà participar serà el dimecres 26 de juny entre les 17 i 19 hores. L’activitat també és gratuïta i sense inscripció prèvia, només caldrà fer anar la imaginació per acolorir l’espai escollit per al mural. Tothom hi serà benvingut per compartir idees i missatges amb altres persones compromeses amb la igualtat i la inclusió i passar-ho d’allò més bé. Les dues activitats previstes s’amenitzaran amb música perquè la diversió estigui assegurada a la festa dels colors com a la pintada del mural.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, emfatitza que “tenim una vila diversa, també amb diversitat sexual, per això s’han preparat unes activitats que promouen la igualtat i el respecte cap a les decisions personals de cada individu i al mateix temps permeten generar espais comunitaris de trobada per passar-ho bé i on tothom pugui viure lliurement i respectant als altres”.