Avui s’obren les preiscripcions als casals municipals d’estiu que ofereix el consistori amb un casal de lleure, un d’esportiu, un de cultura urbana i el ‘Saltem a l’Escola’, per oferir en global més de 600 places

 

El casal per a infants que començaran I3 al setembre creix amb dos grups més respecte l’any passat i es prioritza els alumnes de famílies que no han anat a les escoles bressol

 

 _____________________________________________________________________________

L’Ajuntament de Salt ha obert avui les inscripcions, que s’allargaran fins el proper 26 d’abril, a les quatre modalitats de casals d’estiu i per enguany s’ofereixen més de 600 places per a infants i joves del municipi . D’aquesta oferta de casals en destaca la consolidació i ampliació del casal pensat per infants de dos anys que al setembre començaran a I3 que porta per títol “Saltem a l’Escola”, ja que s’amplia respecte l’any passat i arriba fins a les 96 places per aquest estiu amb els vuit grups de com a màxim 12 nens i nenes que s’han previst, dos més que l’any passat.

El govern de Salt reforça amb aquesta ampliació de places un casal que “té per objectiu que els alumnes de dos anys adquireixin uns hàbits que facilitin l’adaptació al setembre quan entin al segon cicle d’educació infantil”, segons explica l’alcalde de Salt, Jordi Viñas. Per això, en els criteris d’accés que es marquen, el regidor d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Salt, Adrià Martín, posa en relleu que “s’estableix que tinguin prioritat aquells infants que no han anat a escoles bressol, ja que no estan familiaritzats en un context educatiu, de socialització entre iguals ni amb adults”. L’horari del casal “Saltem a l’Escola” és de 9 a 12 hores del matí i s’ofereix des de l’1 de juliol i fins el 23 d’agost.

El casal es desenvolupa a diferents escoles de Salt, ja que en la mesura del possible s’intenta que els alumnes ja facin el casal en el centre educatiu on començaran I3 a partir del setembre. A banda del treball amb els infants, també s’ofereix a les famílies la possibilitat que un parell de cops per setmana participin en propostes per donar-los eines a pares i mares a la gestió emocional davant diverses reaccions del fill, donar a conèixer mecanismes de contacte amb l’escola o funcionament dels centres educatius, en unes propostes que realitzen des del Consorci de Benestar Social del Gironès Salt

Aquest casal s’emmarca en el Pla d’Educatiu d’Entorn i del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives i està cofinançat amb el Fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

Igualment avui també s’han obert les inscripcions als casals que s’impulsen des de l’àrea de joventut com són el casal de lleure que ofereix un màxim de 200 places i es dirigeix a infants des dels 3 anys i fins als 14, així com del casal esportiu Ter-Aventura que ofereix 290 places i poden inscriure’s alumnes des de primer de primària i fins a segon d’ESO. Un altre casal que s’ofereix durant l’estiu a Salt és el casal de cultura jove que es dirigeix a joves d’entre 12 i 16 anys i es desenvolupa els matins del mes de juliol entre les 9 i la 13 hores. En aquest cas, es tracta de 20 places que permetran als participants conèixer de primera mà àmbits com el break dance, big box, DJ o les tècniques del rap.

Els casals municipals d’estiu  de lleure i l’esportiu es posaran en marxa la darrera setmana de juny i fins a final d’agost, oferint 5 torns de quinze dies de dilluns a divendres i amb tres horaris possibles, de 9 a 13 hores, de 9 a 15 hores o de 9 a 17 hores.

Com amb tots els casals que es fan a Salt es destaca que el treball amb infants i joves ha de garantir que els participants treballin valors com els democràtics, el pluralisme així com la participació en el grup, però també que coneguin l’entorn natural del municipi, la llibertat individual i es fomenti la inclusió de cada infant en cadascun dels grups.

Les preinscripcions als casals d’estiu de Salt es fan via telemàtica a través de la plana web https://inscripcions2.salt.cat/ , però també es pot fer de manera  presencialment al carrer Major, 163.

L’horari presencial és:

  • dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14 h
  • dimarts i dijous de 15 a 17 h.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l’àrea d’Educació o de Joventut.

Si teniu qualsevol consulta/dubtereferent a la tramitació electrònica, podeu contactar amb el telèfon de suport habilitat 972 23 65 76 / 685 514 720 de dilluns a divendres de 8h a 20h, o béenviant un correu electrònic a oac360@salt.cat.