El projecte de la Fundació Casa de la Música, Cultura SN i La Mirona havia arrencat el 2011 i es va deixar de fer a l’any 2020 per l’arribada de la pandèmia de la Covid-19

 

El 26 de maig l’espai estarà obert de 17 a 20 hores, l’entrada és gratuïta i en aquesta jornada de represa comptarà amb la participació de DJ Kinder i algunes sorpreses durant la tarda 

 _____________________________________________________________________________

Aquest proper diumenge dia 26 de maig tornarà a obrir l’espai musical el Boomerang a La Mirona de Salt, un espai inclusiu pensat per a les persones amb alguna discapacitat intel·lectual, altres discapacitats, però també obert a persones sense discapacitat que hi vulguin particpar. La primera sessió de la nova etapa s’efectuarà de 17h a 20h a La Mirona, amb entrada gratuïta i comptarà amb l’actuació de DJ Kinder i algunes sorpreses.

Engegat el març del 2011, el projecte Boomerang impulsat per La Mirona, Cultura SN i la Fundació Casa de la Música, es va dur a terme ininterrompudament fins el febrer del 2020 quan va ser interrompuda per la pandèmia. Després d’una etapa complexa postpandèmia on ha calgut refer l’equip que impulsava l’activitat,  ara torna en una nova etapa per cobrir  una necessitat evident: la necessitat d’espais de lleure inclusius. 

El Boomerang és un projecte que es desenvolupa de forma periòdica i pretén cobrir un espai de trobada en un context musical inexistent a Girona per les persones amb discapacitat intel·lectual o altres discapacitats.

És un espai integrador i inclusiu, que utilitza la sala 2 de la Mirona com escenari, en una sessió on es pot gaudir tant de música en directe i discoteca com d’activitats socioculturals, adaptant-lo a les necessitats d’aquest col·lectiu, tenint en compte, factors com la il·luminació, el so i el subministrament de begudes sempre sense alcohol.

Amb el Boomerang podem donar cobertura a una de les necessitats bàsiques de qualsevol persona, la socialització.  D’aquesta forma, a través de la música, es busca donar oportunitats a la realització personal. Entenem la música com a recurs i plataforma per la inclusió, més enllà de la pràctica cultural en sí mateixa.

Boomerang és un espai destinat i promocionat a persones amb discapacitat intel·lectual i altres discapacitats i a persones sense discapacitat. D’aquesta forma s’aconsegueix reunir, en un entorn pensat i dissenyat per a les persones amb discapacitat intel·lectual, a una mitjana de 150 de persones per sessió amb la voluntat de compartir una estona a l’entorn de les relacions socials i la música.

Al capdavant del projecte Boomerang hi ha un equip de l’associació Cultura SN, entitat gironina que projecta i desenvolupa activitats de lleure alternatiu, formats en educació social amb un llarg bagatge en el camp de l’atenció a la discapacitat.

A més, cal ressaltar que el logotip del BOOMERANG incorpora  la tipografia Anna. Aquesta tipografia està feta per Anna Vives, una noia amb la Síndrome de Down, que ha creat la seva pròpia tipografia disponible per escriure en qualsevol suport.