La pluja ha fet suspendre l’acció prevista al matí de “Les (f)eines de les dones” i la lectura del manifest s’ha fet a la plaça del davant de la casa consistorial

 

La lectura ha anat a càrrec de la tinenta d’alcadia i regidora d’Acció Social, Fanny Carabellido, en un text que exhorta a seguir el llarg camí que queda per recórrer per erradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones

 

_____________________________________________________________________________

L’Ajuntament de Salt ha llegit aquest matí el manifest del 8M, Dia Internacional de les Dones, per mantenir el compromís institucional en seguir avançant cap a la “igualtat real”. La lectura del manifest s’ha fet davant de la casa consistorial i ha anat a càrrec de la tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social i Ciutadania, Fanny Carabellido. En el text, s’admet que “són molts els avenços que s’han aconseguit, però encara queda un llarg camí per recórrer per erradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones, en condicions d’igualtat, en tots els àmbits de la societat”. En aquesta mateixa línia, el manifest  també assenyala que “és imperatiu que tota la ciutadania i totes les institucions del nostre país, ens comprometem amb la igualtat d’oportunitats. El desafiament és col·lectiu, i plegats podem construir un món on les dones i les nenes visquin lliures de discriminació i violència, assolint així la veritable igualtat. És el moment d’actuar de manera concertada, amb la col·laboració de totes les institucions, agents socials, dones i homes dels nostres pobles i ciutats, per assolir la igualtat real”. Bona part dels treballadors municipals i també veïns i veïnes de Salt han presenciat la lectura del manifest que s’ha acabat amb una llarga ovació.

La pluja anul·la l’acció del matí

La pluja d’aquesta nit i de les primeres hores del matí ha comportat que s’anul·lés l’acció prevista dins dels actes del 8M a Salt que portava per títol “Les (f)eines de les dones”, que pretenia que les nenes, noies, dones o àvies aportessin les eines amb què simbolitzarien la seva feina, ja fossin remunerades o no remunerades. L’acció estava prevista fer-la al passeig Ciutat de Girona i al matí hi havien de passar les escoles del municipi que durant les setmanes prèvies han treballat el missatge del 8M i, en concret, aquesta acció. Al suspendre-ho, les escoles han fet el treball pedagògic previst i l’exposició d’aquestes eines aportades per les familiars dels estudiants als mateixos centres educatius.

En aquesta línia, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha destacat la voluntat d’aquesta iniciativa proposada per la Comissió del 8M, “d’homenatjar a totes les dones, però en especial les àvies que sovint assumien feines molt poc visibles i reivindicar així la seva inestimable aportació en el desenvolupament econòmic i social del mateix municipi i que massa vegades ha estat poc reconeguda. I la implicació de les escoles amb el projecte és cabdal per garantir que les noves generacions ja creixin amb una mirada d’igualtat de gènere real i inesquinçable a mesura que es facin grans”.

Actes a la tarda

Els actes previstos a la plaça Llibertat es mantenen sense canvis de moment. Això suposa, que a la tarda sí que es farà l’acció “Les (f)eines de les dones” on totes les dones poden portar una eina que l’identifiqui per la feina feta i poder escriure el nom de la persona que la representa a ella o la seva familiar. Al finalitzar les activitats, tothom podrà recollir la peça que hagi aportar a la mostra. A les 17.30 està prevista una aturada reivindicativa que comptarà amb la lectura del poema “8 de març” de Maria Mercè Marçal i donarà pas a una xocolatada popular, a càrrec de la Pastisseria Margenat i amb la col·laboració de les Cuineres de Salt. Tot plegat amb la música que hi posaran Genni Knows i Gaspar Corts, amb un repertori adient per un dia com el 8M.