Dins del projecte ‘Vida saludable’, la trentena d’alumnes del centre saltenc proposen una ruta circular de 4,1 quilòmetres que es pot fer a peu o en bicicleta per l’entorn natural de la vila

 

Se n’ha editat un tríptic que es podrà trobar al Servei d’Atenció a la Ciutadania i s’explorarà que la ruta es pugui incorporar en propers esdeveniments municipals

 

 _____________________________________________________________________________

La trentena d’alumnes dels dos cursos del Cicle Formatiu de Grau Bàsic de l’institut Vallvera de Salt han creat una ruta saludable que recorre bona part de l’entorn natural del municipi, passant per les hortes i les Deveses. La creació d’aquest itinerari ha sorgit dins del projecte “Vida saludable” que han treballat els estudiants durant set setmanes i que ha acabat amb la confecció i realització d’aquesta ruta.

Es tracta d’un itinerari circular de 4,1 quilòmetres que es pot fer a peu o amb bicicleta i que passa per punts com l’institut Vallvera, el parc Monar, la plaça de les Llúdrigues, la parròquia de Sant Cugat, el canal Maçana, el Safareig de les Dones, el Centre Naturalista o les característiqeus obres d’Oriol Graner. Es calcula que la ruta es pot fer amb uns 45 minuts i la seva dificultat és fàcil, ja que només compta amb un desnivell d’uns quaranta metres i, per tant, es pot fer amb tota la família. Els alumnes impulsors de la ruta van explicar ahir al saló de plens la confecció de l’itinerari i el projecte global amb la presència de diversos regidors del consistori saltenc que van animar als estudiants i al centre educatiu a seguir fent noves propostes, així com poder incorporar aquesta nova ruta saludable en futures activitats municipals que s’organitzin.

Els estudiants van escollir aquesta ruta d’entre vuit propostes que van sorgir de les classes, ja que van veure oportú “facilitar que la gent conegui aquest entorn natural que té Salt que molta gent desconeix i són espais molt agradables i macos”. Per això, la ruta proposada “permet passejar entre horts, deveses, passeres i una gran diversitat de fauna i flora. Una oportunitat de sortir del nucli urbà i per aproximar-nos a l’espai natural saltenc”.

Els alumnes han realitzat un parell de vegades la ruta proposada per acabar-la d’ajustar i modificar-la perquè sigui més atractiva per als que s’animin a dur-la a terme. A través de l’aplicació Wikiloc es pot trobar la ruta i es pot veure el vídeo del recorregut en el següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=JLMy6sAKy2Y

La ruta dels alumnes del Grau Bàsic de l’institut Vallvera va tenir en compte les tres rutes saludables que ja té el municipi de Salt alhora que dissenyar el nou itinerari. El projecte ha culminat amb l’edició d’un tríptic que ja es pot trobar a l’Ajuntament de Salt i se’n reproduiran més per donar a conèixer la ruta saludable.

El disseny de l’itinerari va ser el punt final del projecte “Vida saludable” que durant set setmanes va permetre als alumnes treballar aspectes com la salut mental, l’alimentació, el descans, la higiene i l’activitat física.