Salt impulsa tallers formatius de reciclatge a tots els centres educatius del municipi

La campanya que porta per nom ‘Reciclem plegats’ té l’objectiu d’oferir als alumnes formació en relació amb el reciclatge i la separació de residus.

 

La proposta es dirigeix als alumnes de tercer cicle de primària (5è o 6è) dels centres educatius públics i concertats i del primer cicle de secundària (1r o 2n) dels instituts públics.

 

L’Ajuntament de Salt ha impulsat aquest curs 2019-2020 als centres educatius del municipi tota una sèrie de tallers formatius relacionats amb el reciclatge i la correcta separació de residus. La campanya que porta per nom Reciclem plegats s’ha coordinat entre les àrees d’Educació i Medi Ambient per consolidar i promoure els canvis introduïts a la vila dins el marc de la recollida selectiva.

 

La proposta formativa ha anat a càrrec de la cooperativa de projectes ambientals La Copa i, aquest curs, des de l’ajuntament s’ha dotat a tots els centres educatius de papereres d’envasos i de paper per desenvolupar els tallers i el reciclatge de forma adequada.

 

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de SaltFermí Cunill, explica que “l’objectiu de la proposta passa per plantejar activitats que els infants i adolescents, a través dels coneixements que tinguin i adquireixen sobre el sistema de recollida selectiva i el sistema de colors dels contenidors, posteriorment els puguin traslladar i aplicar amb les seves famílies”.

  

La proposta es dirigeix als alumnes de tercer cicle de primària (5è o 6è) dels centres educatius públics i concertats i de primer cicle de secundària (1r o 2n) dels Instituts públics.

 

En aquest sentit, a primària els tallers se centren en aspectes com explicar la importància que té pel medi ambient i per la societat el fet d’aplicar les quatre erres (reduir, reutilitzar, reciclar i repensar), un concurs per conèixer on va cada residu o l’explicació d’una activitat, que es farà fora d’horari escolar, que els alumnes hauran de fer acompanyats d’algun familiar.

 

D’altra banda, pel que fa a secundària, l’activitat consisteix en una sessió que culminarà amb una jornada a un dels mercats setmanals de Salt, repassant el correcte reciclatge dels residus mitjançant el concurs Cada cosa al seu lloc i preparant una jornada d’informació als mercats setmanals per part de l’alumnat.

 

Compartir la notícia
Close Menu

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies