Arriba la 28a edició del festival Temporada Alta

La 28a edició del Festival Temporada Alta torna del 6 d’octubre al 9 de desembre a Girona, Salt i altres localitats de la província. Enguany, el festival ha apostat per espectacles que conviden a la reflexió i a repensar d’on venim, on som i quins són els reptes futurs que ens hem de plantejar com a societat. 

 

En total hi haurà 96 espectacles, dels quals 28 són estrenes absolutes. Es posaran a la venda un total de 53.734 entrades per a 223 funcions repartides en vint espais de Girona, Salt i sis poblacions més. La regidora de cultura a l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, va explicar durant la presentació de la programació, que “aquest lligam amb el territori és una de les principals forces de la mostra, i a Salt n’estem orgullosos de participar-hi des de la primera edició. Des del Teatre de Salt, des de la Mirona, amb la presentació del darrer disc de Manel i des d’El Canal amb diverses actuacions”.

 

Seran nou setmanes d’ebullició als escenaris on el festival Temporada Alta buscarà en els clàssics la fórmula per combatre la incertesa “d’un món a la deriva”, segons el seu director, Salvador Sunyer.

El festival ha escollit obres que reviuen textos universals de Shakespeare, Rodoreda, Pinter, Lorca, Bertrana, Zweig, Walser o Verdaguer

 

La programació escollida també respon a una mantinguda aposta per la qualitat i la diversitat, arribant així a un públic més ampli i apropar l’art a tothom. Tant és així que enguany torna el projecte A Tempoque, per tercer any consecutiu, dóna l’oportunitat de coordinar visites d’artistes a les escoles i l’assistència a assajos generals o funcions de forma gratuïta. 

També amb el projecte Artèria, una proposta per millorar la connexió amb el públic jove, que sovint és el que costa més de mobilitzar. Es programen 4 espectacles que consideren interessants pel públic més jove per tal d’acostar-los al món de l’escena.

En aquest sentit, Núria Heras va afegir: “Creiem que l’accés a la cultura i a la vida cultural és un dret que només es pot garantir a través de l’educació i que implica participació, accés i possibilitat d’aportar. Sabem que aconseguir que la immensa majoria accedeixi a les arts i a la cultura requereix molt de temps i esforç per part de les persones que es dediquen a l’educació en tots els àmbits. Temporada Alta sempre ha apostat per programar un festival socialment compromès i accessible a tothom”.

 

També va esmentar les sinergies que s’han creat amb els centres universitaris com per exemple el grau d’Arts Escèniques de la Universitat de Girona, impartit a l’escola universitària ERAM o amb biblioteques de Girona i Salt, els usuaris de les quals gaudeixen d’un 15% de descompte a tota la programació del festival.

 

Heras va finalitzar el seu discurs afegint que per Salt és un orgull continuar sent-ne partícip, acollint alguns dels seus espectacles i aportant el granet de sorra per consolidar, encara més, el Festival. 

 

La venda d’entrades pel públic general serà a partir del dijous 5 de setembre a les 9h del matí a les taquilles del Teatre Municipal de Girona, el Teatre de Salt i al web del Temporada Alta www.temporada-alta.com 

 

 

Compartir la notícia
Close Menu

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies