El ple de Salt posa el nom d’1 d’octubre a la plaça de davant de la Coma Cros

El ple de l’Ajuntament de Salt va aprovar ahir al vespre posar el nom d’1 d’octubre a la plaça de davant de la Coma Cros amb els vots favorables d’ERC, CUP, Canviem Salt i no adscrits del PDECAT. L’alcalde, Jordi Viñas va agrair els vots dels grups favorables a la proposta i va afirmar que donar el nom a la plaça “no és més que un reconeixement als 5.879 ciutadans/es que el dia 1 d’octubre van exercir la democràcia i una manera de no oblidar la brutalitat policial que es va desfermar aquell dia”

Fa poc més d’un mes es va fer una consulta popular va donar com a resultat que es donés aquest nom a la plaça de la Coma Cros. Un 84 per cent dels ciutadans que van participar-hi va ser favorable i només un deu per cent dels que van expressar la seva opinió eren contraris a posar aquest nom a un espai de la vila.

El regidor d’acció social i habitatge, Ferran Burch, va afirmar en el ple que la iniciativa “va sorgir a proposta de l’ANC” i que tot i no ser necessari es va decidir fer una consulta popular per obrir a la ciutadania la possibilitat de triar l’espai.

La consulta s’obre l’1 d’octubre es va fer mitjançant la plataforma Decidim on s’aniran afegint informacions d’altres processos i es farà servir com a eina per a noves consultes als ciutadans.

Close Menu

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies